maozi

dagens


Aldrig gjort enchiladas förr men det var lite pilligt och kul :) Inviger min nya fina form som jag fick av mamma



min take på tikka masala med egen raita och olivpenslat naanbread :>

Det blir indiskt ikväll :D



Matlåda till babe i skrytlådan, ofc


Köpte orangea rosor också :) Och så kom mina koppar idag! Sjukt fina, dock av universums sämsta kvalla, men vad ska man förvänta sig för 50 spänn xD Hoppas dom håller vintern ut iaf


Orangea rosor


ointressanta saker osv

Idag gjorde jag typ thaimat. 

OCH!!!!!!!!!!!! En äppelpaj!!!!!! (obs. bara kul om man sett Eva & Adam och kan denna quoten)


@ 22:36 DÖÖÖÖÖR x'D Jag och kidsen kör alltid den. hela.tiden. Så fort nån säger "och" helt random så säger den andre assnabbt "EN ÄPPELPAJ!!!!!!!!!" innan den första hinner fortsätta. Sen quotar vi sönder resten.

Så nu det är löjligt att jag jämnt ska behöva stå och vänta på dig MEDANS DU SKITER I MIG?!??!?! /dramatisk

Alla tackar Carlos

Skulle göra indiskt käk osvosvosv


Först tar man sån där matyoggi å häller i en skål. Jag tog turkisk. Sen river man dömycket gurka ner i den.


Ha i pressad vitlök, salt, peppar, hackad mynta och honung tills det smakar gott osv. Sätt in den i kylen.


Bryn kyckling i smör. Ha i tre salladslökar och vitlök


+ paprika, hackad röd peppar (ta inte för mycket av den alltså, man dör fan), hackad ingefära, Garam masala, peppar, tomatpuré (ganska mycket), salt och 3 dl matlagningsgrädde.


Koka ris med en kanelstång, gurkmeja och kardemummakorn


Pensla olivolja på brödet och ha det i ugnen på 200º i typ 2 minuter. Sen ere klart. Så.jävla.gott.

en sån där köttfärsgratäng osv

Hei plokkläsarna. Nu äre dags för en steg-för-stegmatlagning igen! amg! 


Det första man gör är att stå och vara irriterad över att man inte har större kök.

Nåväl. Vi börjar med att skala potatisen. ...eftersom jag glömt tina köttfärsen i förväg.


Lägg potatisarna på något bra ställe.


Sätt igång julmusiken och sjung med i fel tonart. Obligatoriskt.

Nu är det dags att riva potatisen i tunna skivor.


Skär dig på (detsatansjävla)rivjärnet.


Fixa plåster. Skölj av rivjärnet. Särskillt om du har HIV eller liknande blodsmittande sjukdom. Men annars också, av hygienska skäl. Riv klart potatisarna.


Låt potatisarna vara ifred. Hacka en lök.


Fräs löken till en lökigare färg. På min förra skola hade vi en lärare som kallades fräs-Kajsa. Så jävla roligt namn. Så jävla o-rolig lärare.


Släng i köttfärsen och bryn den osvosv.


I med en paket krossade tomater,


tomatpuré,


chilisås,

lide fond, lide fond


kryddor


Pressa i två knoublauschhhhar (vitlökar). Klar! Tillbaka till potatisen.


Lägg hälften av all potatis i en smorjd (smörjd? smord? smörad? smörig?) form.


Ta en sån här burk och häll innehållet över potatisarna:

Just denna var verkligen asgod i. Egentligen skulle jag haft en sån där Crème Bonjour så det var kanske tur att det blev denna istället. 


På med all köttfärs över det där joxet.


Lägg på resten av potatisen.


Häll sånhär matlagningsgrädde över potatisen.


Och ett lager Västerbottenost på det. Sen ere in i ugnen en timme ungefär.


Gör en sallad.


Klar! Cuteness gratängen.

hannas gräddglass

Holy fuck. Jag har gjort världens godaste glass. Utan recept! Fatta glad jag är eller. Känner mig som ett glassgeni.

 image

Så här gör du denna goda glass:

  • en liter grädde
  • kanske 2 dl socker (hällde på måfå, man märker på konsistensen när det räcker osvosv)
  • halv vaniljstång
  • fyra äggulor
  • ett helt ägg
  • lite kolasås
  • lite sirap 

Den är jättekrämig och smakar vanilj med hint av kola/fudge :3

hei plokk

Idag har jag namnsdag osv. Gjorde glass med marshmallows, chokladsås och pizzabullar. Och HOLY fuck; jag lyckades av misstag göra så den där chokladsåsen smakar eeeeexakt som min mammas julchokladkolor som är så jävla delicious att jag + fellow gangsters alltid, ALLTID, käkar upp dom innan julafton och mamma blir lika arg varje gång. Nu kan jag alltså göra kolorna själv!!!!!!!! :'DDD 

image

Jag VILL ju gärna säga att det var den godaste bananglassen med marshmallows jag nånsin ätit, men det var det inte. Fyfan, srsly, jag var på vippen att slänga ut allt. Ska def ha fet grädde nästa gång istället för mjölk/matlagningsgrädde. Men den ser ju god och legit ut så man blev helt lurad när man åt av den:

Måste köpa en sån där kitchenaid asså. Den gula, ofc. Skulle underlätta mitt glass..bakande? Glassgörande? Glasskapande. Definitivt glasskapande.

 Lär dock bli ett framtida projekt då dom kostar typ 6 lax. Annars då? Näe, jag tänkte spela Bingolotto på torsdag och vinna sissådär nio miljoner så jag kan köpa den där maskinen och investera lite i ett fint hus på Engelska landsbygden.

Tur att jag inte låter som om jag vore 45 bast. Får kanske dra till med nåt ungdomligt...typ...oj, vad full jag är..? Nä, så kan vi inte ha det. Måste tänka på lårbenshalsen. 

men hallå, ge mig skills :(


:( bliz?

kardemummabullar med gammaldags vaniljkräm

Så -- nu får den vaniljen ligga där i tills jag köpt en sån där mixer, sen har jag också hemmagjort vaniljsocker. Har hört att det ska vara mycket godare än det på ICA från en säker källa.


Den här lilla bullen kanske inte ser mycket ut för världen, men den var jättegod osvosvosvosv


Bullfezt

städarN

Nu har jag varit dammsugarN, tvättarN, bäddarN och funderar starkt på att bli bagarN också. MEN VAD ska man baka liksommmmmmmm. Jag borde göra något med den där vaniljstången som ligger i bakskåpet. 

 

note to self: köp tyg

ONEPIECE TEDDY FLEECE, SPECIAL EDITION

buff n stuff

onepiece teddy fleece, special edition

Hahah yay! xD Lånade öronen från min nalle lite grann. Får nog köpa nya till honom imorgon för han ser inte så fin ut atm, men kolla vad glad jag blev liksom

baka födelsedagstårta - check

Där inne i mitten är det sån gudoooooooomlig vaniljkräm. Skulle gjort fem liter av den, men vart begränsad av antalet ägg. /lite_besviken_tjej92

3h senare typ

Nu! Blire äppelpaiiii, sju liter crème pâtissière och Southpark :>

är officiellt gammal nu

Fick det så svart-på-vitt nyss när den enorma uppenbarelsen kom. Och den kom inte lite smygande sådär, nej det bara slog mig som en käftsmäll; "Fan vad jag älskar lapptäcken!!!!" ...? Okej? Pinsamt? Ja. Ändå berättar jag det för er i denna personliga blogg, givetvis. Ge å ta. Ge å ta. Men fan... Kolla på dom, hur kan man inte älska lapptäcken? :( Har jag alltid gjort det? Jag vet inte. Men just nu känns det väldigt intensivt.

Känner stort behov av att köpa ett. Eller femtio. Stort behov av att göra ett. Eller femtio. Borde skrivit "symaskin" på min önskelista.

Inte nog med detta, satt nyss och lipade sönder till Eternal sunshine of the spotless mind. Wtf liksom. Det är inte ens en sorglig film? Har sett den förr men inte fan lipade jag då. Har jag blivit gammal nu eller? Gillar lapptäcken och gråter som en femåring när jag ska se film. Alltså folk som kände mig när jag var 15 måste ju ha snappat upp den enorma kontrasten som hänt?? Vad har hänt ens????? Lapptäcks-lipsillen -- Känner jag ens dig?

 

hei solen <3

Idag får alla fina sommarklänningar tillträde till garderoben i sovrummet

glassguidarN!

Heiii plokkenn. Nu är min italienska vaniljpistaschglass i frysen. Det var ganska enkelt faktiskt. Det bästa med denna glassen är att det inte är någon grädde eller fet mjölk som det ofta är i glass, utan bara vanlig mellanmjölk. Har för mig att det är det som är typiskt italiensk glass(?).

Den blev extremt god och krämig! Precis som italiensk glass ska vara :>

Här är glassguiden:

DUUUU BEHÖVER:

Nio äggulor

2 dl socker

1 vaniljstång. Fick tag i en jättejättefärsk. Har man otur kan den vara lite torr.

8 dl mellanmjölk. Notera att den är röd i norrland, men grön i södra Sverige

Grön karamellfärg (valfritt) Sånna här nötter

TIPS: Är du trött när du ska göra grejer i köket? Drick monster :D Men inte dena: För den är äcklig. Dom gröna var slut. Men man kan inte baka utan Monster liksom.

GÖR SÅHÄR:

Dela vanlijstången på längden

Vispa ihop äggulorna och sockret

Häll upp mjölken i en stor kastrull och lägg i vaniljstången. Hetta upp mjölken till nästan kokpunkten. Flytta kastrullen från plattan då och låt den stå i 15 minuter och svalna lite.

Kolla lite på vårvädret 

Lyft upp vaniljstången ur mjölken. Häll mjölken ner i äggblandningen sakta och rör med en träslev. Skölj av kastrullen och häll tillbaka hela smeten i kastrullen igen och sätt den på plattan. Låt smeten sjuda på LÅG värme i 15-20 minuter tills du får en märkbart tjockare smet. Viktigt att det INTE börjar koka, för då kan glassen bli förstörd.

Flytta kastrullen från plattan och låt den svalna i en timme. Rör om med jämna mellanrum så det inte blir något skinn. När det gått en timme kan du hälla i karamellfärgen om du vill. Häll smeten i fryståliga behållare och sätt in dom i frysen utan lock. Låt stå i 1-2 timmar. Kolla till dom ibland. När glassen börjat stelna i kanterna ska du ta ut den. Vänd ner glassen i en skål och rör om med en gaffel tills smeten är slät. Rör i nötterna, och sätt in i kylskåpet igen i 2-3 timmar. Sätt på lock för förvaring. Klart! =)

Värt att notera är att jag tappade hela jävla färgburken i smeten, därav den radioaktiva nyansen xD

UPDATE: Helt sinnersjukt vad god den är O_O Nästa gång ska jag lätt göra dubbelt så mycket!!! (haha fatta att det kommer bli 18 ägg xD)

middag

Bild till mamma som oroar sig att jag bara äter snabbnudlar nu när Hans inte är hemma.

Dijonglaserad lax med dill

Jag gillar att kalla grejer jag penslat med något för "glasera" innan jag slänger in det i ugnen. Har verkligen ingen aning om det är det som menas med att glasera? xD

creampuffs

Seeeeeeeeeeeriöööööööööööst!!! Jag har bakat det godaste jag smakat i bakväg!!! Helt insane :|
Och fyfan vilket jobb det var. Tog lång tid och var ganska svårt och petigt.  Här är bilder på bröden ser ut, dom flesta är i bitsizeformat: 

När man gjort smeten (som dödade min arm) så spritsade jag dom i sånna här klickar på en plåt

Och dom kom ut såhär. Smaken går inte ens att beskriva. Sen ska man dela den som en semla och ha vaniljkräm i mitten, ELLER göra ett litet hål och försöka spritsa ner krämen där i. Ska prova bägge :>

------

RECEPT på dessa pâte à choux:

  • 4 stora ägg
  • 125g silat mjöl
  • 113g smör
  • 2,4 dl 3%ig mjölk
  • 2,4 dl vatten
  • en nypa salt
  1. Ha i vatten, mjölk, smör och salt i en kastrull på medelhög värme & låt det koka upp.
  2. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt genast mjölet. Rör kraftfullt med en träslev tills det blir en fin smet.
  3. Sätt tillbaka kastrullen på platten och låt det koka 1 minut. Detta görs för att få bort överflödig vätska från smeten.
  4. Låt smeten svalna lite medans du rör (ta bort från plattan). Ca 5 minuter. (Detta är för äggens skull)
  5. Tillsätt ett ägg i taget och rör våldsamt(!) med träsleven efter varje ägg. När alla ägg är i får du röra / slå smeten för kung och fosterland tills smeten är slät och blank.
  6. Fram med en bakplåt och smörpapper! Häll smeten i en sprits och spritsa ut på plåten. Har du ingen sprits kan du ta en fryspåse och klippa ett litet litet hål i ena hörnet. Vill du inte spritsa alls så går det bra att ta två teskedar och lägga en lagom stor smetboll på plåten.
  7. 15 minuter i mitten av ugnen på 200ºC
  8. När de varit inne i 15 minuter, så sänker du temperaturen till 180ºC. De ska vara inne 10-15 minuter till. Du ser på färgen när de är klara
  9. Stick ett litet hål i varje bulle (med potatissticka eller gaffel tex).
  10. KLART! (Lägg bullarna under en bakhandduk). När du fixat in crèmen så kan du snöa över lite florsocker på toppen av bullen före servering.

RECEPT på crème pâtissière (vaniljkrämen som ej finns på bild):

 

  • 3 äggulor
  • 22,5 g majsstärkelse
  • 2,5 dl 3%ig mjölk
  • 25g smör (rumstempererat) i kuber
  • 1 tsk vaniljpulver*
  • 65 g strösocker

Jag köpte detta vaniljpulvret på ICA Gourmet, och det blev verkligen hur gott som helst. Rekommenderar verkligen detta pulver:

  1. Vispa ihop mjölk, majsstärkelsen, vaniljpulvret och 30(!)g av sockret. Jag använde en ballongvisp, för jag tycker det är enklast och blir bäst. Koka upp detta LÅNGSAMT och vispa hela tiden.
  2. Ta bort kastrullen från plattan när det börjar koka (får absolut inte stormkoka). Vispa ihop äggulorna och resten av sockret i en bunke. 
  3. Häll över din mjölkblandning i bunken med ägg och socker SAKTA i en tunn stråle, vispa hela tiden!
  4. Häll tillbaka allt i kastrullen igen. På med värmen (inte full effekt nu heller). Vispa hela tiden tills exakt innan det börjar koka. Ta bort kastrullen från plattan då.
  5. Sänk ner kastrullen i en större kastrull/eller liknande full med is/vatten och is. Vispa tills smeten får 60ºC.
  6. Tillsätt smöret och rör tills smeten får en fin och slät konsistens.
  7. Häll din crème i en glasskål och lägg gladpack över. In i kylskåpet!

kökstjejeN

Nu har jag varit i köket i två timmar och hunnit med kolakakor, pepparkaksmuffins och en lasagne som lätt var min godaste lasagne nånsin. Känner mig rättså duktig atm :3

symaskin

Är det bara jag som blir förbannad för jag inte har en symaskin och inte kan sy egna kläder?

Då hade jag gjort sånna här assöta pyjamasshorts: (alla ba "okeeeeeeeeeej hanna är du 60 år eller?" stfu)

Man lär ju spara en förmögenhet på att! Hur svårt kan det vara att lära sig sy liksom. Då hade jag lätt börjat sy cosplaykläder som jag ska sälja till asnaiva cosplayare som verkligen betalar hur mycket som helst. Och då skulle jag bli rik! Fyfan va näjs. 

sjukt housewifey

Helt sjukt, jag har gjort ALLT på listan utom att ha miniSPAt, och det ska jag göra såfort jag skrivit detta inlägget.  Har inte haft en enda ledig stund. Håret blev blont! Tigerkakan blev min bästa tigerkaka! Nästan så god att jag borde starta upp hannastigerkakor.se och börja med hemleverans. Nästan.

sitter uppe mitt i natten och väser

x'D om jag ändå spelat in min reaktion jag nyss fick.

Satt och browsade korsetter dårå, på google, så helt random dyker det upp en PERFEKT -- jag skojar inte nu -- PEEERFEKT klänning och jag typ spärrar upp ögonen så linserna nästan ploppar ut och eftersom Hans ligger inne och sover i sovrummet kunde jag inte skrika ut "OMGOMGOMGOMG!!!!!!!" så jag typ väste värsta "hhhhhhhhoooo hhhhhhhhmahhhhhhhgawhhhhhhd o_o". KOLLA PÅ DEN LIKSOM:

Mina ögon blöder typ. Jag måste gifta mig i den där? KOLLA ALLA LAGER!!!!!!! Jag börjar seriöst nästan gråta här. För jag kommer aldrig kunna gifta mig i den. Jag skulle lätt lägga ett bud på 15K för den. FEMTON laxar i en laxask liks. Rakt av bara. Cash. Upfront.

mina första köttfärspiroger ever!

Allt började med ett SkalmanSMS. Hans var på jobbet. Jag var hemma.

bobo: Skalman ._.

jag: Mina ögon är också skalman ._.

bobo: Sämst =( vill inte vara skalman

jag: Nä jag vet =/ Hm. Jag vill ha hemmagjorda piroger

bobo: Det hade varit cpgott o_o eller en stor hamburgare.

jag: Jaaa. Haha du släpper inte den hamburgaren alltså xD

bobo: Haha nää. Men just nu är det rätt mycket som hade varit gott

jag: Håller med ._. massa

bobo: Gör piroger tills jag kommer hem ^^

(Här var klockan en kvart innan stängning i vår ICA nära butik) jag: Satan jag kan ju typ göra det

jag: O_O!!!

bobo: Seriöst??

bobo: =D!!

jag: Behöver bara jäst

bobo: Hmm ja det har vi nog aldrig haft hemma 

jag: springe till affär nu

-------------------------------------

Hann precis handla innan de ropade ut att man fick skynda sig. Så jag bakade köttfärspiroger i över 2h xD Sexton stycken med två olika fyllningar. Den ena var god, den andra var sådär. Värt vare iallafall! Och Hans blev jätteglad när han kom hem från jobbet =D Nu har vi ätit tre var och jag är stört mätt. Hans vill ha en till. Den han åt senast var lika stor som en halv calzone (no joke).

Titta vilken söt :D

Nu ska vi äta Ben & Jerrys och kolla på Office Space :*

 

mumsi

Nähe. Nu ska jag göra honungsglacerade nudlar :3 Det är typ godast. Jag har kommit på det receptet själv. Hans gillar det nästan. 

DET HÄR BEHÖVER DU:

  • Ett paket nudlar
  • Honung (inte flytande honung)
  • En halv/fjärdedels buljongtärning (valfri, men jag brukar nog ha kon eller kycklingen)
  • En skvätt mjölk
  • Tandoori

 

SÅ HÄR GÖR DU:

  • Släng i nudlarna i kastrullen och häll på vatten så nudlarna NÄSTAN täcks.
  • Medans det kokar upp kan du hälla i den lilla kryddpåsen man får till + buljongen
  • Ha i en 1,5 tsk tandoori och lika mycket honung (de här två ingridienserna smetar du på ditt lilla nudelnystan som INTE är täckt med vatten, bara nästan. Man kan inte pensla på om nudlarna är under vattnet) (förstås helt onödigt, men det gör det hela lite roligt om man får penlsa på honung och tandoori. Är ju så uppenbart att jag inte ens förstår varför jag skriver?)
  • När det kokar så väntar du tills nudlarna blir mjuka överallt. När de är mjuka så häller du i lite mjölk (jag brukar ha mellanmjölk) tills det får en perfekt färg.
  • KLART!!! (givetvis ska du inte hälla av vattnet)

Det är jätteviktigt att mjölken kommer i sist!!! Annars blir det helt bananas. 

 

För er som undrar "vafan är tandoori?" ska jag visa er en bild:                        Asiatisktmojs. En krydda typ. Köp den nästa gång ni är på ICA eller vart ni nu handlar :3

 

fika

Titta fin!

lite senare

Heiiii plokk-enn! Hann jag? Typ. Åkte jag? Nej. Varför? Förmodligen skulle det bli förbannat stressigt och det är smartare om vi åker och handlar stuff imorgon på nåt billigt budget ställe än 20 julgranskulor på Åhlens som kostar typ 50:-/st. En ska jag ha från Åhlens though, kanske två. Den där grisen ni vet? Den vill jag ha.

Tja läget typ ba eru fräääääääsch? (Torkel i knipa

Den ska jag köpa.

hallå, godmorgon och...röv!

Vafan...Vi har ju ingen adventsljusstake och det är första advent! Stressigt. Ruttet. DÅLIGT! Nu kanske man borde skynda sig med att duscha osv och dra in till stan. Hååååååh! Köpa julpynt!

Tur att man är ute i tid. Alltså lol jag kommer inte ens hinna in ._.

julig dag

Så där, nu står lasagnen i ugnen dårå. Fick med mig Skin Food, Värmeskyddssprayen och scruben från stan. Alla tre för 340 spänn! 240 från mina egna pengar, för jag använde er namnsdagspresent vid betalningen här mamma :) Såååå, alla tre produkterna för samma pris som scruben. Två grejer på köpet. Gratisgrejer! Fint med rabatter tycker jag.

 + + =  240:-

Sen har vi julpyntat lite också ^___^ Och bobo har bränt en julskiva till bilen, men han gillar inte true julmusik, utan lite mer nytänkande grejer. Jag gillar inte det överdrivet mycket, så nu ska jag fixa världens bästa julspellista till min iPod istället. Förövrigt var det den kallaste dagen hittills idag, riktigt jobbigt väder faktiskt. Sån där duggsnö som snöar fort som fan och snett som fan. Vilket resulterar i att det blir kallt som fan och man kan inte gå rakt utan måste ibland gå baklänges. Känns inte som snö ens för flingorna är så små och så känns det som hagel. /dislike

En tant som satte sig jämte mig på bussen sa "men du! vilka fina skor! är dom varma? himla vackra!". Hon är den sötaste tanten i mitt neighborhood. ca 135 cm lång med jättestor pälsmössa i proportion till henne. Kanske skulle köpa moonboots till henne i julklapp? Tror hon är 80+. 

frukostmuffins

Åh vad gott. Tänker man. Sen ska man behöva lägga FEMTIO (okej hejöverdrift.se) minuter på att få bort pappret!? >____< Hallååååååååååååååååååååååå. Jag behöver köpa ätbart papper. 

Finns det ätbart muffinspapper?

 

5/5

Fifan vilken bra housewifey jag varit idag! Varit i skolan, handlat, hängt in tvätt, tvättat två tvättar, diskat, lagat mat, plockat undan och varit en fin flickvän. Lätt högsta betyg alltså.


Haha bild 1: LIKE A BAWS

muffins of death

titta fina. choklad-banan, choklad-mint, choklad-mjölkchoklad och choklad-marshmallowfluff

det var den äckligaste jävla smet jag smakat i hela mitt liv. stod att det skulle vara fyra tsk bakpulver. fyra liksom?! har inte vågat smaka dom ännu. väntar på att Hans ska komma hem från jobbet så han kan göra det hehehehehehehe

 

aja, nu ska jag se sista avsnittet av Densha Otoko! spännandeeeeeeeeeee håhåhåh hur ska det gåååå

 

UPDATE: serien - asbra. muffinsarna - asgoda. Hans sa t o m nånting om att det var den bästa konsistensen. håhå! ^___^ godnatt

mat också + flåtig lapp

livet e så orättvist för jag blir aldrig kung

mjeh. påsen gillade dom. hans tyckte dom smakade konstigt. jag tyckte dom blev sådär. dom smakar ju garanterat nånting som kommer från köpenhamn. vet inte om just det där "nånting" är munkar bara

 

oi

ville bara påpeka att jag precis nyss lyckades göra typ världens godaste blåbärsmuffins med chokladmousse. 

hahaha värsta alexi.

jag svär jag var ännu mer lik han för ett par år sen. jag blir typ lik han när jag är full och får mittbena helt random och den där blicken. jag svär(igen), alexi, du ser fan alltid full ut. men jag gillar honom. vilken kille. (det lär ju vara utväxten!!)

 

stain

igår gjorde jag världens största lasagne. det var inte värt för det kostade mig en tröja. "varför gör du lasagne samtidigt som du har på dig nya kläder?" kanske ni undrar. men vet ni vad -- screw u. som fan. jag har inget förkläde OKEJ.

hej

jag har inte dött. nåt som har dött däremot är MSN och jag kommer inte in på hotmail. kul när man inte skickat in provet som skulle vara inne i fredags. /ironi

men! det är inte heller så lätt att komma ihåg deadlines när man har födelsedagar att fira och xbox att spela osv osv.

här kommer iaf lite bilder istället 

tårtan slängde jag idag för den smakade inget vidare. pajen blev inte heller bra, men Hans gillade den =) jordgubbarna var goda iaf och kexen. samma dag som min födelsedag åkte vi och köpte en TV lite random. det har varit fina dagar! hunnit med att fira midsommar, fira födelsedag, fira ettochettalft med Hans, bakat paj, bakat tårta, spelat xbox, grillat första gången i år, spelat ut I have no mouth and I must scream, druckit för mycket vin, trillat på en resturang i nyktert tillstånd och köpt ny tv. allt på samma vecka liksom. helt galet. och imorgon ska vi vara hundvakt under ett par dagar.

nu ska jag fortsätta spela final fantasy!

vm och batcat

idag var det rätt fint väder på dagen när jag hängde ut tvätt på balkongen.

Påsen återuppstod från de döda, hon kom ur ljuset

hon hade hört sitt kall i livet sa hon och sprang genast och bytte om:

BATCAT! fightin crime! ohhhh yee~ kolla in leendet

här trodde jag att jag kunde göra muffinsarna godare med kolasås. fy-FAN. ärligt talat. nej. ost och kolasås? duh? haha det är inte mjukost tho. kunde man ju typ tro. det är philadelphia med typ 5dl (no joke) florsocker, för enligt receptet skulle det vara så. hur fan tänkte dom där? smakar röv. hur gör man frosting? :(

på plats nu iallafall (det där är ingen halfassed honnör utan jag tar nog bort håret från fejjan)

och här kom första målet och jag fick gåshud på benet:

 

idag hände detta

kolasås!

notera Påsen som redan här spanar in mina muffins

hittills var muffinsarna ganska goda

här gick allt snett

här får Påsen en idé

och här, här tar Påsen för sig. tjockis.

tja dom var ju fina att titta på iaf. pollymuffins med kolasås var ingen hit. iallafall inte frostingen. men det var kul! sen gjorde jag också världens sämsta raggmunkar. inget flyt idag alltså. det enda som flöt var mina raggmunkar... 

mitt bästa tips

+

=

nästan all in på housewifey

jag gjorde min första potatisgratäng idag och den blev god =) jag har gjort en deal med Hans, då jag är så stört trött på att diska och fick diska två ggr i rad sist så fick jag honom att diska nu igen bara jag lagar maten nu ett tag tills disken är full. så jag ska laga en himla massa mat. jag har faktiskt blivit jättebra, för att vara mig liksom, på mat. och kakor. gjorde en tigerkaka nyss, den är i ugnen atm. har aldrig gjort en sån förr men hoppas att den också blir bra. 

laga mat, tvätta, bädda är sånt som jag gärna gör. dammsuga och diska är grejer jag helst gör vad som helst för att slippa. (dammsugan ger mig kalla kårar av ljudet, trots hörselskydd, och diska är ju bara äckligt). tvätta är kul, bädda är kul, mat börjar bli kul. baka är kul =) putsa fönster och speglar är också kul, men det har jag inte gjort ännu!

den här bakade jag i förgår

sjukt misslyckat?

så idag gjorde jag det. för första gången. 

kanelbullar!

men jag vet seriöst inte hur många fel jag gjorde under bakets gång... typ det mest avancerade jag nånsin bakat.

för det första så var det en usel kavel utan handtag, vi hade ingen pensel och inga bullpappersformar.

jag gjorde fel på den där kanel smeten två(!!!) gånger. först smälte jag margaringet - insåg att det skulle vara rumstempererat. gjorde en lika dan sats - insåg att man inte skulle ha ägget i smeten (hjärnan?). och sen då tillsist blev det rätt. dom blev helt enorma inne i ugnen också haha. varför berättade ingen det liksom. fetaste bullarna ever ._. värre än wadis. har inte smakat dom ännu. dom ser rätt goda ut och dom luktar gott. [...]

det har nog inte varit min dag heller idag.

vår

idag är det väldigt vårigt. för det är första gången som jag hänger tvätten på balkongen. måste dock ta ner den innan grannarna börjar grilla. det är V75 här idag och man hör det från balkongen. fast vi bor iof ganska nära. det är i a f en jättestor grej här i umeå, kanske det största på hela året, så det är förmodligen hur mycket folk som helst.

jag småpratade(!!!) med grannen t o m. värsta grejen. hon är snäll.

hej

today i did good. engelskan gjorde jag bra, maten gjorde jag bra, matchen var bra. yup.

money in da bank

alltså jag är så förbannat ekonomisk nu för tiden! :> sjukt stolt. till skillnad från när jag flyttade hit. i januari brände jag 12 400 spänn. i februari var det 7 800 och NU I MARS har jag burnat 2 375 spänn! inse att minskningen är på typ 10K från januari. det är helt sinnes. 

Hanna Thorell

ÅLDER:
KÖN: Tjej
LÄN: UMEÅ
MEDLEM SEN: 2010-03-11
SENAST INLOGGAD: 2016-07-06 15:28

SÖK I DENNA BLOGG

LÄNKAR

free counters