maozi

jakten på det perfekta utseendet/livet

Jag vet att det är många tjejer som har svårt med att sluta shoppa. Det är faktiskt jättevanligt. En fin kompis till mig frågade om jag hade något tips hur man kunde sluta köpa allt man älskar.


Jag har funderat ganska länge på ett svar.


Man blir jävligt påverkad av media/bloggar osv. Man läser om storbloggares-/och svenssonbloggares "dagens köp" som kanske består av 4-5 plagg per DAG. Det har liksom blivit normalt att shoppa dagligen. Man hänger på detta då och tror att man blir gladare för man har nya snygga kläder, eller vad det kan vara för materiella saker. Att andra kommer tycka man är så snygg i den där tröjan osv. Man umgås kanske i vissa kretsar då man nästan känner sig tvingad till att hålla en sån här fasad uppe.


Ärligt talat, umgås man i en sån krets borde man ta ett steg tillbaka och se det från en annan vinkel. Allting som är byggt på yta, vänskapsrelationer eller förhållande eller vad som helst, det håller inte om det inte finns nånting som är äkta, och när man väl kommit in där så ska inte ytan spela någon roll längre. Man behöver inte överbevisa dig själv 24/7 och söka bekräftelse man egentligen inte är i behov av. Den där äkta känslan slår allt. Man behöver inte köpa nånting för att komma till den. Ingenting. 


Nu när jag kom på att jag inte kan shoppa så mycket som jag gjorde så hjälpte det att jag påminde mig själv om att: 


INGEN BRYR SIG om du är snygg. INGEN BRYR SIG om du har nya kläder. INGEN BRYR SIG om du har sminkat upp dig för att gå och handla på ICA. Det är verkligen ingen som bryr sig. Om nu någon skulle bry sig, så är det deras problem -- inte ditt. Du behöver inte bevisa nånting för nån.


Folk, som är nåt att ha, bryr sig om hur du ÄR. Inget annat.

Skriv en kommentar

Namn
E-postadress
URL
Kommentar

Kommentarer till detta inlägg

Skrivet av: Pillan

Haha ja det har jag försökt med, men blir så deprimerad av att inte få hem varan, tänker på den i evigheter tills jag inte orkar med mig själv och köper den iaf.. haha! Allt handlar inte om att ha alla saker som finns och att shoppa:) det finns mer som är viktigare:)

Ja vad kul! Det måste vi göra!:) Fika på kontan eller andra våningen är obligatoriskt! <3

Skrivet av: Hanna

Ah jag förstår :) Jag har ett knep faktiskt. Om jag hittar snygga kläder i affären så provar jag dom och lägger undan - men hämtar dom aldrig. Då får man vara med om den där "kicken" (som jag känner igen) utan att betala för den =)

Skönt att du fått perspektiv iallafall och har koll på din ekonomi nu :)

Aa jag kommer ner den 20nde så en fika eller liknande i mellandagarna tycker jag låter fint! <3

URL: maozi.bubbleroom.se
Skrivet av: Pillan

Hoho:) du har rätt i det du säger helt klart! Men som det var för mig så hittade jag en massa fint, oftast på nätet och la det som faktura. Då får man inte varan i fysiskform och då man inte heller betalar med en gång så känns inte köpet riktigt, förutom lyckoruskänslan. Som alltid kom då man hittade och klickade hem de fina och perfekta skorna eller plagget. För konstigt nog lyckades jag kära ner mig i hur många plagg o skor som helst. Där av den totala jättesumman som kunde blivt en thailandsresa och en weekend:(
Tror det gäller också att få perspektiv så sig själv och sitt köpberoende som jag faktiskt hade... När man har det svart på vitt inser man att lyckoruset inte är värt känslan man känner just då, då ångesten är hemskt.
Det hjälpte mig, väldigt mycket. Har inte shoppat kläder eller skor på 3 veckor, vilket är rekord, tidigare shoppade jag varje vecka och oftast mer än så.. Nu har jag kontroll på vad jag köper och kontroll på mig själv på ett helt annat sätt :) helt galet att shoppingen kan förändra en person.

Kommer du hem något över julen?:) vi ska ses då tycker jag allt!

Hanna Thorell

ÅLDER:
KÖN: Tjej
LÄN: UMEÅ
MEDLEM SEN: 2010-03-11
SENAST INLOGGAD: 2016-07-06 15:28

SÖK I DENNA BLOGG

LÄNKAR

free counters